Dania Główne
Placki ziemniaczane przygotowywane ze świeżo startych ziemniaków, podawane z: |
|
kwaśną śmietaną, lub jogurtem naturalnym | 28,00zł |
gulaszem | 34,00zł |
sosem borowikowym | 35,00zł |
wędzonym łososiem i dipem koperkowym | 38,00zł |
Kotlet schabowy Vitalia z kapustą zasmażaną i ziemniakami | 42,00zł |
Polędwiczki wieprzowe w boczku(sous vide) w sosie borowikowym, fasolka szparagowa, ziemniaki w mundurkach |
45,00zł |
Kotlet de volaille z masłem, frytki, zestaw surówek |
36,00zł |
Bryzol z indyka, pieczarki z patelni sałatka z pomidora, talarki ziemniaczane |
40,00zł |
SZEF KUCHNI POLECA | |
NA POCZĄTEK CIEPŁY STARTER | |
Gołąbek z kapusty włoskiej, grzyby, kasa gryczana,sos borowikowy |
28,00 zł |
ZUPA DNIA SZEFA KUCHNI | |
Zupa- zapytaj ??? |
15,00 zł |
DANIA GŁÓWNE | |
Pieczone żeberka wieprzowe, sos miodowo – musztardowy ziemniaki w mundurkach, sałatka szwedzka |
37,00 zł |
Zrazy wołowe faszerowane kurkami i boczkiem, kopytka ziemniaczane, glazurowane buraczki |
45,00 zł |
NA SŁODKO – DESER | |
Crumble śliwkowe migdałowa kruszonka, gałka lodów |
20,00 zł |