SYLWESTER 2016/2017

W tym roku w Sylwestrową Noc zabieramy Państwa w podróż kulinarną i muzyczną  do Francji. Zabawę poprowadzi , jak co roku, DJ Marek Kupiec.Rozpoczynamy o 19.30.

Sylwestrowe menu

Godz. 19.30   

Kolacja sylwestrowa

Przystawka:  bagietki z anchois i camembertem

Zupa cebulowa  z grzanką

Indyk w sosie Dor Blue, ziemniaki gratin i warzywne ratatouille

Deser :

 Crepes au chocolat , czyli naleśnikowe duo czekoladowe w sosie pomarańczowym

Szwedzki Bufet:

* Tradycyjna deska francuskich serów: roquefort, brie, camembert, Munster, neufchatel, comte

* Schab w ziołach prowansalskich

* Quiche z warzywami, szynką i pieczarkami

* Krucha tarta  warzywna

* Kaczki faszerowane wątróbką i kaszą gryczaną, sos malinowy

* Kiełbaski w cieście francuskim

* Vol au vent z łososiem i kaparami, z krewetkami

* Paszteciki francuskie ze szpinakiem i grzybami

* Sałatka nicejska

* Sałatka z soczewicy z burakiem i serem kozim

* Bagietki

Na słodko:

* Eklerki z masą patissiere

* Tarta z gruszkami i migdałami

* Creme brulee

 

Godz. 23.00  Coque Au vin ( Kogut w czerwonym winie)

Godz. 24.15 Tradycyjny tort noworoczny

Godz. 2.00  Boeuf Bourguignon  ( Wołowina po burgundzku) w kociołku

Napoje:

Wódka Wyborowa 0.5l na 2 osoby

Francuskie wino musujące 0,75l na 4 osoby

Kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna- bez ograniczeń

Dodatkowo istnieje możliwość zakupu w barze alkoholi po przystępnych cenach. ( Prosimy o nie wnoszenie własnych produktów)

 

CENA : 400,00 PLN od pary

 

(Godziny podawania potraw są orientacyjne)